Nadat de watertaxi ons weer terug naar het vasteland had gebracht en we ons campertje hadden opgepikt vervolgden we onze weg richting het noorden. Onderweg naar Townsville, onze beoogde slaapplaats, kwamen we langs het Billabong Sanctuary. Aangezien krokodillen en koala’s zich niet zo vaak in het wild laten zien, en we nog niet eerder naar een zoo of iets waren geweest, besloten we toch maar een bezoekje te brengen aan dit reservaat. Achteraf een goede keuze, omdat ze echt gespecialiseerd waren in krokodillen (meer dan 10 grote & nog vele kleintjes) en het super rustig was, waardoor we alle dieren super goed konden zien en ook diverse dieren mochten aaien en beethouden (Python, baby krokodil, Wombat en koala’s!)

Vervolgens zijn we doorgereden naar Townsville, een stad waar niet al teveel te beleven is, maar waar je wel mooi uitzicht hebt op Magnetic Island. Na een prima nachtje met tientallen andere backpackers bij de BP in Townsville, lieten we de droge suikerriet plantages achter ons en ‘enterden’ we langzaamaan de ‘Wet Tropics’. Na een nachtje aan het strand bij Balgal Beach zijn we een stuk het binnenland ingereden naar de Wallaman Falls. Deze waterval is met 280 meter de hoogste ‘single drop’ waterval van Australie. Super imposant! Na een pittige hike en een verkoelende duik, brachten we de rest van de middag door bij de Murray Falls om vervolgens naar onze camping te gaan in Mission Beach!

Omdat in Mission beach, behalve mooi strand omringt door palmbomen, niet zoveel te doen was, zijn we de dag erop het binnenland ingereden naar de Atherton Tablelands. Hier hebben we nog zo’n 6 watervallen gezien, welke stuk voor stuk erg mooi waren! Onze favoriete watervallen waren de Wallaman Falls (groot en imposant) en de Josephine Falls (heerlijk zwemmen & natuurlijke water slide). Na een lange dag hebben we uiteindelijk ons campertje neergezet op een uitkijkpunt in Atherton. Ondanks dat je hier eigenlijk niet mocht kamperen hebben we niemand gezien en heerlijk geslapen.

De volgende dag zijn we vertrokken richting Cape Tribulation, het noordelijkste punt van onze trip langs de oostkust. Cape tribulation is een klein dorpje in het Daintree National park en ligt midden in het regenwoud! Maar omdat we redelijk optijd waren hebben we eerst nog een krokodillen cruise gedaan over de “Daintree river”! Dankzij het gunstige tij & een beetje geluk hebben we zo’n 8 tot 10 krokodillen gespot!

Vervolgens zijn we naar onze national park camping gereden vlakbij Cape tribulation. Cape tribulation was een mooie plek maar niet veel anders dan dat we al gezien hadden! We hebben hier een aantal wandelingen gemaakt en genoten van de mooie uitzichten! En ’s avonds ook nog een lekker kampvuur gemaakt op het strand met een Iers koppel!

Op naar ons volgende avontuur in Port Douglas!