Na drie dagen in het regenwoud van Daintree National park, was het tijd voor een snorkeltrip naar het Great Barrier Reef. Aangezien we het snorkelen bij de Whitsundays erg mooi vonden, keken we hier erg naar uit! Na wat googelen, want wat een keuze, hebben we dit uiteindelijk gedaan met WaveLength vanuit Port Douglas, een sfeervol havenstadje met gezellige hoofdstraat, dat zo’n 100 km ten noorden Cairns ligt. Vanaf Port Douglas is het slechts 1,5 uur varen naar het outer reef, maar dat weerhield me er niet van om toch zeeziek te worden. Ondanks dat was alles super goed geregeld (fijne snorkels , lekker eten, moderne boot & leuke crew) en was het snorkelen echt super! Zo mooi zelfs dat we eigenlijk nog wel een keertje wilden!

Na 2 dagen in port Douglas ging onze reis verder richting Cairns. Echter vlak ten noorden van Cairns ligt Smithfield, een groot mountainbike parcours, waar in 2017 de WK mountainbike zal worden gehouden.
Terwijl Wouter zich een aantal uurtjes uitleefde op de fiets, ben ik voor t eerst in lange tijd weer is gaan wakeboarden. Goed geregeld dus! Daarna zijn we doorgereden naar Cairns, waar we alweer afscheid moesten nemen van ons geliefde campertje! Wat is de afgelopen maand toch snel gegaan!
Maarrr… Gelukkig hadden we nog 3 dagen in Cairns! Deze dagen hebben we lekker gerelaxed bij de Lagoon, ijsjes gegeten & genoten van de leuke sfeer! Daarnaast zijn we ook nog een keer wezen snorkelen (ditmaal met de goedkoopste trip die er was, maar ook dit was prima geregeld en super mooi! )
En toen, na nog een laatste BBQ lunch, was het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan: Sydney, here we come!