Na twee dagen in Byron Bay, was het tijd om terug te fietsen richting de Gold Coast. Onze eindbestemming was dit keer Palm Beach een stadje 7 kilometer ten noorden van Coolangatta. Aangezien we een behoorlijk stuk over het strand moesten, en het rond het middaguur hoog water zou zijn, zaten we al vroeg op de fiets. Ondanks het gevecht tegen het opkomende water en de tegenwind ging de tocht ging goed en waren we er in 3,5 uur.  (Link naar Strava)

Bij ons Airbnb adresje, wat last minute geboekt hadden, werden we super warm onthaald! De Airbnb lag ongeveer 150 meter van het strand en zo’n 3 kilometer van het Burleigh Head National Park.  Dit stukje Gold Coast is een stuk minder toeristisch maar zeker niet minder mooi.Vanaf het strand hadden we een prachtig uitzicht op de skyline van Surfers Paradise. (zie foto’s)

De dag erop zijn we ‘s morgens een coole wandeling door Burleigh Head National Park gemaakt. Op de foto’s kun je wel zien dat dit zeker de moeite waard was!

Half de middag zijn we doorgereisd naar Surfers Paradise. Surfers ligt nog geen 15 km verderop, maar wat een verschil met Coolangatta of Palm Beach.  Surfers Paradise is ontzettend toeristisch en er hing een soort zelfde sfeertje als in Miami Beach. Veel toeristen komen hier voor het uitgaan en natuurlijk voor het surfen.

We sliepen opnieuw in een Airbnb (Dit x met uitzicht op zee!) Bovendien waren de verhuurders van de kamer echt  ontzettend leuke mensen, en was de kamer ook nog eens heel relaxt met een groot bed en een luxe badkamer. Een echte ‘lucky shot’ dus! De eerste avond in Surfers hebben we weinig gedaan buiten een rondje door de stad wandelen. Tijdens dag 2 hebben we een Scooter gehuurd wat ontzettend tof was, het huren van de scooter koste 40 euro maar dit was het dubbel en dwars waard! ‘s Morgens zijn we naar Robina gegaan, een stad 15km van Surfers Paradise vandaag, hier heb ik een nieuwe adapter voor mijn Macbook gekocht deze was namelijk de 3de dag in Australië kapot gegaan. (Vandaar dat dit blog ook 5 dagen achterloopt).

Na wat rondscheuren door de ‘hinterlands’ zijn we ‘s middag naar “The Spit” gegaan, dit is een zandbank/schiereiland dat er voor zorgt dat de golven uit zee worden opgevangen. Vanuit hier hadden we opnieuw een prachtig uitzicht op de Skyline van Surfers Paradise. Hier hebben we lekker op het strand gelegen/geslapen,  ‘s avonds zijn we hier ook terug gegaan om foto’s te maken van de skyline! Om de avond in stijl af te sluiten dronken we nog een lekker cocktail bij Peppers Soul 🙂IMG_28612

De volgende morgen hebben we nog even gezwommen in het zwembad van de Airbnb, hier zagen we uit het raam nog een fantastische walvis!

De laatste dag in Surfers Paradise hebben we een Surfboard gehuurd maar hier willen we verder niet teveel over kwijt 😉 De foto’s zeggen genoeg 😉