Eindelijk was het dan zover! Zaterdag konden we onze campervan ophalen in Brisbane. Alan en Dominique waren zo lief om ons weg te brengen naar het pick up point en na het ondertekenen van het huurcontract konden we dan echt beginnen aan onze tocht van Brisbane naar Cairns. Voor deze tocht hebben we 26 dagen!

Onze eerste stop was de K-mart, waar we onder meer een hangmat, tafel, stoelen,  dekbed en kussens kochten. Daarna zijn we doorgereden naar Ron & Rebecca, die ten noord westen van Brisbane wonen, en waar we ‘s avonds heerlijk hebben gebarbecued.

Na een nachtje ‘veilig’ op de oprit, kon ons avontuur de volgende dag echt beginnen! We reden vanaf Brisbane via het binnenland naar Noosa! Dit was ongeveer 240 kilometer met flinke heuvels, maar de landschappen waren prachtig en ons camper reed prima, dus dat was goed te doen!

Voor het zoeken een slaapplaats gebruiken we de app “Wikicamps”. Aangezien onze camper eens in de 3 dagen stroom nodig heeft om de koelkast koud te houden, wilden we op een camping staan met elektriciteit. We kwamen uit bij een scouting camp aan “Lake Macdonald” (Zo’n 15 km van Noosa), waar we voor 16 euro per nacht prachtig uitzicht hadden over het meer.

De volgende dag zijn we naar Noosa Heads National Park gegaan.  Noosa staat bekend om zijn mooie stranden en de nabijgelegen rotsachtige, beboste heuvels. De Noosa Rivier vormt een natuurlijke grens tussen het dorp, aan deze rivier stonden een paar huisjes waar wij best zouden willen wonen 😉 😉 In dit park hebben we een wandeling van 10 kilometer gemaakt door prachtige natuur, we zagen onder andere dolfijnen een koala beer (zie op de foto’s wat een poepie het is) en een grote Schilpad. Dit waren onze eerste 3 dagen met het campertje alweer! Morgen gaan we richting Hervey Bay om een trip te maken naar Fraser Island!