De volgende bestemming op onze ruwe planning stond dik gedrukt “De Whitsundays”, een eilandengroep voor de kust van Airlie Beach. Omdat er geen ferry naar deze eilanden gaat, ben je eigenlijk bijna verplicht om een tour te doen. Echter, na het zien van alle excursies waren we nog niet echt overtuigd welke toer het beste bij ons zou passen. Een alternatief was om een “Double Kayak” te huren en hiermee van camping naar camping te varen. Al vrij snel hadden we besloten dat dit het beste bij ons paste! Lekker sportief en de volledige vrijheid om te doen wat we wilden.

AnimatieOp vrijdag begon ons avontuur, we namen de watertaxi naar Crayfish Beach, een camping op Hook Island. Op deze plek waren we niet alleen, er was een ander Nederlands stel (Rachel en Jasper) en er waren 3 rangers die een nieuw toilet aan het maken omdat de oude “vol” was. Omdat de Rangers net klaar waren hadden Nicole en Rachel de grote eer om de nieuwe toiletten te openen :p Binnenkort staan de vrouwen dus in de Ranger Newsletter

Naamloos-2Na een uur prachtig snorkelen bij Crayfish Beach stond onze eerste Kayak tocht van 10 kilometer op de planning, van Crayfish Beach Campsite naar Cairn Beach Campsite. Een supermooie tocht dwars over de zee. De zee was vrij ruw maar na 2 uurtjes kajakken kwamen we aan op een mooie campsite, en we hadden het rijk voor ons alleen! Eenmaal aangekomen op de campsite hebben we als de “wiedeweerga” onze tent opgezet zodat we nog een hike konden doen naar de “Whitsunday Cairn”. Een hike van ongeveer 5 kilometer, we hadden onze kookspullen meegenomen en bovenop hebben we heerlijk een broodje hamburger gegeten 😛 Ik denk dat dit de mooiste plek is waar we ooit gegeten hadden! Na een heerlijke maaltijd met een prachtig uitzicht was het tijd om terug te lopen, jammer genoeg was het pikkedonker maar dat was ook wel weer een beetje spannend 😉

De volgende dag stond de langste tocht op het programma; 26 kilometer kajakken over de zee! We hadden de wekker heel vroeg gezet 04:30 om zo goed mogelijk te kunnen profiteren van de getijden. En dat lukt goed de eerste 2 uur gingen als een trein en voor we het wisten waren we bij de “Hill Inlet” het wereldberoemde uitkijkpunt over het witte strand van de Whithaven beach. Wow, dit was is het echt nog mooier dan op de foto! Na twee uur chillen op het strand en in de zee was het tijd om door te gaan. De laatste 10 kilometer gingen niet vanzelf maar het zien van de eindbestemming hielp een hoop! In de laatste 2 kilometer zagen we nog een grote zeeschildpad onder onze kajak doorvliegen dat maakte onze dag wel compleet.

Rond zon ondergang hebben we nog een hike/run gedaan naar Change bay Beach. Een sportieve dag al vonden we zelf! Na een nacht geslapen te hebben op Whithaven beach was het alweer tijd om richting Airlie Beach te gaan met de watertaxi! Maar man wat hebben wij genoten van dit avontuur! WOW!