Na twee nachten bij Lake Macdonald was onze volgende bestemming Hervey Bay. In Hervey Bay zelf is weinig te beleven, maar het is wel 1 van de 2 vertrekpunten naar Fraser Island! Dankzij onwijs veel geluk zijn we via Gumtree, de Australische marktplaats, in contact gekomen met Rob, een local met 4wd die crossen over Fraser Island als hobby heeft. Om z’n kosten te dekken neemt ie regelmatig backpackers mee, voor een absolute vriendenprijs.
Helaas kon rob in verband met z’n werk pas donderdag kon vertrekken, waardoor we nog 1,5 dag moesten overbruggen in Hervey Bay, maar dat was het zeker waard! Bovendien konden we gratis bij rob op de oprit slapen en gebruik maken van alles. Na samen inkopen te hebben gedaan om de benodigde voorbereidingen te hebben getroffen, kon onze trip donderdagochtend beginnen! We namen de 6.45 ferry & binnen een uurtje waren we op Fraser!

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Er is geen asfalt of telefoonverbinding & er leven vele unieke plant & diersoorten De wegen zijn “rough & bumpy”, maar met een goede 4wd erg cool! Bovendien mochten we ook af en toe zelf rijden, wat een super gave ervaring was! Na een uurtje door het dichtbeboste regenwoud van Fraser te hebben gecrost & een duik in Lake Wabby kwamen we op het strand dat wordt gebruikt als snelweg. Super tof om met 80 km/u over het strand crossen!

We crossten over het strand langs o.a. Eli creek, maheno shipwreck , indian heads naar de champagne pools! Allemaal heel gaaf! De foto’s zeggen genoeg! Na het verste punt bereikt te hebben was het tijd om terug te gaan richting Central station, vlak hierbij was onze campsite. Rob had allemaal tenten en luchtbedden voor ons dat was ideaal!

De tweede dag begonnen we met een wandeling door het regenwoud van Fraser en eindigden we bij Lake Mckenzie! Dankzij het ultiem blauwe water & hagelwitte strand was dit een mooie afsluiter van een toffe trip!

Terug op de camping aten we nog een lekker zelfbereid maaltje & gingen we op tijd naar bed!

Zaterdag namen we alweer vroeg de ferry, en na een grote inkoopsessie bij de Aldi, kon onze tocht richting Carnarvon National Park beginnen (zon 700 km naar t binnenland).