De dag dat we terug kwamen van Fraser Island zijn we meteen zo’n 450 kilometer naar het westen gereden. We wilden namelijk toch wel wat meer van Australie zien dan alleen de kust (aangezien we niet naar het Red Centre gaan). Na wat googlen kwamen we uit bij Carnarvon National Park, dat ongeveer 700km het binnenland in ligt. Niet bepaald op de route dus, maar alleen de uitgestorven dorpjes, lege wegen en de continue wisselende landschappen op de weg er naar toe zorgen al een beetje voor een “outback gevoel”.

Rond zonsondergang hadden we bijna 450 kilometer op de teller staan en wisten we dankzij de wikicamps app een mooie gratis camping aan een riviertje te vinden. Dit was de eerste echt lange rit die we met ons campertje, maar het ging prima!

De dag erop zijn we vroeg uit de veren gegaan om het laatste stuk richting Carnarvon National Park te rijden. Toen we de gordijnen van onze camper openden, zagen we ook onze eerste kangaroo’s! (Wat zijn ze cute!) Een goed begin van de dag dus! Naar mate de kilometers vorderen lieten we de ‘bewoonde’ wereld steeds meer achter ons. De laatste 15km waren zelfs onverhard, waardoor enige stuurmanskunsten vereist waren!

Na aankomst op de camping zijn we meteen een stuk gaan wandelen. Dit was een mooie wandeling van ongeveer 5km door een rotsspleet die steeds nauwer werd. Bij terugkomst werden we verrast door nog veel meer kangaroo’s op de camping!

wandelrouteOp dag twee hebben we een wandeling 20 kilometer gemaakt. De wandeling was een mooi uitgezette route met onder andere nauwe rotsspleten en mooie uitkijkpunten. De laatste 3 kilometer had 900 traptreden, die werden beloond met een super uitzicht! Dat was best pittig, maar gelukkig had de camping heerlijke douches & konden we s’avonds genieten van een heerlijke pasta met garnalen. 🙂 Daarnaast hebben we veel Australiërs ontmoet, waardoor het ook erg gezellig was!

Op de laatste dag in Carnarvon was Wouter vroeg (heel vroeg: 4:15 ) opgestaan om de zonsopgang  te bekijken vanaf de Boolimba Bluff. Na een snelle douche was het tijd om onze reis weer te vervolgen! Onze volgende bestemming was Mackay (opnieuw zo’n 6 uur rijden), waar we hadden afgesproken met Cassie, familie van wouter. Na kennis gemaakt te hebben met de kids van Cassie zijn we samen wat gaan eten in de haven van Mackay! Dit was erg gezellig. Thanks Cassie!

IMG_0457