Hallo!! Leuk dat je ons nog steeds volgt! We zijn inmiddels in Brisbane, waar we kunnen slapen bij Alan & Dominique (familie van Wouter). Een heerlijk bed en een toplocatie! Super fijn dus!

We hebben vandaag voor het eerst sinds onze verblijf in Australie, wolken gezien echter de temperatuur (25graden) is nog steeds prima!

Aangezien de fiets toch onze favoriete manier is om een stad te verkennen, hebben we gebruik gemaakt van de CityCycles. Een dagabonnement kost slechts 2 dollar en kun je heel makkelijk via internet aanvragen. Vervolgens kan je de fietsen telkens 30 minuten gratis gebruiken. Brisbane wordt gekenmerkt door de “Brisbane River” die dwars door de stad kronkelt. Er was een prachtig fietspad langs de rivieroever, wat mooi uitzicht gaf over Brisbane’s skyline! Met de fiets kwamen we langs bijna alle hoogtepunten van Brisbane, we fietsen/wandelde door ‘the city’, langs de skyline, southbank, kangoeroo point en de botanical gardens en langs de cityhall.

Daarnaast zijn er ook diverse ferry’s waar je gebruik van kan maken! Per toeval kwamen we erachter dat er ook een gratis ferry was, een zogenaamde “cityhopper” dit was een Ferry die niet zo snel ging als de andere ferry’s. Maar voor ons was dit prima want wij hadden geen haast:)

Onze favoriete plek in Brisbane was Southbank een kunstmatig aangelegd strandje/zwembad midden in de stad met een tof uitzicht op de skyline van Brisbane. Omringt met leuke restaurantjes en cafe’s.

Op de tweede dag was Wouter helemaal blij hij kon smorgens een iPhone reserveren, best wel lucky want de iPhone die hij wilde was eerder uitverkocht! Dus we zijn smorgens eerst richting de stad gegaan om Wouter zijn nieuwe parel op te halen 😉 Dit kwam best goed uit want rond luchtijd hadden we afgesproken met Ron, een goede kennis van Nicole haar ouders. Met Ron hebben we heerlijk geluncht bij een hip restaurantje met uitzicht op het water. (Thanks Ron ;)) ‘S avonds kwamen er wat vrienden van Alan en Dominique langs waarmee we gezellig hebben gebarbecued, weer een prima geslaagde dag!

Zaterdag was onze laatste dag in Brisbane, we hadden tijdens de BBQ Alan en Dominique zo gek gekregen om s’morgens heel vroeg(4:30!) op te staan om de zonsopgang te gaan bekijken op Mount Coot-tah. Dit is een berg net buiten Brisbane met een geweldig uitzicht op de Skyline van Brisbane. Zie hieronder een foto van het uitzicht!
Na deze vroege ochtend trip was het dan eindelijk tijd om onze campervan op te pikken! Alan en Domique thanks for all the help and hospitality!